Fensalirin tiimi

Salla Valkeapää

Koulutettu hieroja, doula, äitiys- ja vauvahieroja

Hei! Olen Salla, Fensalirin perustaja ja kahden pojan äiti Tuusulasta.    

Sain esikoispoikani kesällä 2015, minkä myötä innostuin kouluttautumaan doulaksi. Hakeuduin myös kätilöopintoihin, jotka kuitenkin keskeytin löytäessäni suurimman kutsumukseni raskaus- ja vauvahierontatyöstä.
 
Valmistuin joulukuussa 2021 koulutetuksi hierojaksi Hierontakoulu Atlaksesta. Aikaisemmin olen opiskellut doulaksi Doulakassa sekä kouluttautunut vauva- ja raskausajan hierojaksi Elonaskelella. Olen käynyt myös MamaMassage-koulutuksen, Imetysohjaajakoulutuksen sekä aloittanut opintoni BabyBalance® -hoitajaksi Balance Care:lla. Olen suorittanut moduulit I (perusteet ja perushoitotekniikat) ja II (Refluksin hoito jäsenkorjauksen, vyöhyketerapian ja kiinalaisen lääketieteen metoidein).  

Haluan auttaa äitejä, vauvoja ja perheitä voimaan paremmin mahdollisimman monipuolisesti ja yksilöllisesti. Uskon, että maailma paranee yksi vauva, yksi äiti ja yksi perhe kerrallaan!  
 
Teen yksilöllistä vauva- ja raskaushierontaa, klassista ja purentalihashierontaa sekä rentouttavaa hierontaa. Minulle voit varata myös ajan jos haluat valmistautua tulevaan synnytykseesi yhdessä doulan kanssa, tai jos haluat harjoitella lempeää äänenkäyttö- ja hengitystekniikkaa (synnytyslaulua) synnytystäsi varten. Vuokraan myös Elle TENS -laitteita sekä La Bassine -synnytysallasta.    

Tervetuloa vastaanotolleni!

Sirpa Korpiola

Vyöhyketerapeutti, doula, raskausajan hieroja

Hei! Olen Sirpa, doula ja vyöhyketerapeutti sekä kolmen lapsen äiti Helsingistä.

Ensimmäiseltä koulutukseltani olen tradenomi, mutta joitakin vuosia sitten koin, että haluan siirtyä ihmisläheisempään työhön auttamaan ja hoitamaan muita. Hyppäsin siis pois myyntityön oravanpyörästä ja lähdin opiskelemaan vyöhyketerapiaa.    

Valmistuin vyöhyketerapeutiksi Arja Hartemon koulusta Harmonetista keväällä 2017 ja enkelihoitajaksi Terhi Elon opista syksyllä 2017. Syksyllä 2022 kävin Fensalirin yksilöllisen raskaushieronnan koulutuksen.

Olen toiminut Ensikodin vapaaehtoisena doulana seitsemän vuotta ja olen vetänyt Aktiivinen Synnytys ry:n keskusteluiltoja jo yli kuusi vuotta. Olen ollut mukana yli kolmessakymmenessä synnytyksessä. Äidit, raskaanaolevat ja vauvat ovat lähinnä sydäntäni.    

Koska en ole lääkäri, en tee diagnooseja. Luontaishoidot eivät korvaa lääkärin hoitoa eivätkä lääkehoitoa, mutta tukevat niitä täydentävinä hoitomuotoina. Ihminen on kokonaisuus, keho ja mieli ovat "yhtä". Vyöhyketerapia tukee ihmisen kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia.    

Anna hetki kehollesi ja mielellesi.Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni.

Tiia Kohtamäki

Koulutettu hieroja, urheiluhieroja, raskausajan hieroja

Hei, olen Tiia! Asustelen Sipoossa suloisen rescue-karvavauvani Prinsessan kanssa.  

Valmistuin koulutetuksi hierojaksi ja urheiluhierojaksi Suomen urheiluhierojaopistolta 2018. Tämän jälkeen olen lisäkouluttautunut monipuolisesti mm. nivelmobilisoinnin, kuivaneulaustekniikan ("Dry Needling"), fascia- ja triggerpisteiden käsittelyn sekä purentalihashieronnan ja leukanivelen mobilisointitekniikan saralla. Syksyllä 2022 kävin myös Fensalin yksilöllisen raskaushieronnan koulutuksen.

Työssäni kohtaan jokaisen asiakkaan yksilönä, ja hoitosi rakennetaan aina kunnioittaen sinun toiveitasi oli se sitten rentoutumista, ongelman hoitoa tai molempia. Kivunhoito on erityisesti sydäntäni lähellä.  Myös urheilijat ovat erittäin tervetulleita vastaanotolleni.

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni!

Vendula Fischerova

Koulutettu hieroja, urheiluhieroja, raskausajan hieroja

Moikka! Olen Vendula Fischerova, kahden lapsen äiti Tuusulasta.

Olen alunperin kotoisin Prahasta, Tsekistä, jossa aikanaan valmistuin psykologian maisteriksi erikoistuen kriisinhoitoon. Muutin Suomeen vuonna 2011. Puhun sujuvaa suomea sekä tietenkin tsekkiä ja englantia.  

Valmistuin koulutetuksi hierojaksi Stadin aikuis- ja ammattiopistosta vuonna 2020. Erikoisosaamistani on klassinen hieronta, raajanivelten mobilisointi sekä kinesioteippaus käyttäen myös urheiluhieronnan tekniikoita ja urheiluteippausta. Teen myös kuivakuppausta ja ihanan rentouttavaa kuumakivihierontaa. Kävin Fensalirin yksilöllisen raskaushieronnan koulutuksen syksyllä 2022. Rakastan uutta työtäni!

Luonteeltani olen empaattinen ja ystävällinen. Tykkään työskennellä erilaisten ihmisten kanssa, kohtaan sinut yksilönä. Uskon, että kehomme ja mielemme ovat yhteydessä toisiinsa, jolloin keskittyminen fyysiseen hyvinvointiin voi auttaa meitä tuntemaan olomme paremmaksi sekä henkisesti että emotionaalisesti.  

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni!

Nea Helmiäinen

Kraniosakraaliterapeutti, energiahoitaja, koulutettu hieroja

Moikka! Olen Nea Helmiäinen, "heppatyttö" Järvenpäästä.

Hevosten hoitamisen, ja etenkin kohdattuani hevosten parissa tapahtuneita sekä hevosten että ratsastajien loukkaantumisia, myötä heräsi kiinnostukseni hoitopuoleen ja muiden auttamiseen.

Opiskelin aluksi kraniosakraaliterapiaa, jossa kaikki hoidot ja harjoitteet opeteltiin ensin ihmisillä ja sen jälkeen hevosilla. Myöhemmin opiskelin koulutetuksi hierojaksi (2020) ja energiahoitajaksi (2021).

Fensalirilla teen kraniosakraaliterapiaa, energiahoitoa, klassista hierontaa, terapeuttista hierontaa ja rentouttavaa hierontaa sekä pään ja niskan energiahierontaa.

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni!

Susanne Mäenpää

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, perinataaliterapeutti, sosionomi

Hei! Olen Susanne, ihmisten elämäntarinoita, metsää ja värikkäitä irtokarkkeja rakastava tuusulalainen ja kahden lapsen äiti.    

Opiskelen ratkaisukeskeiseksi keho- ja seksuaalispainotteiseksi lyhytterapeutiksi ja tarjoan nyt opiskelijahintaan lyhytterapiaa Fensalirin tiloissa.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalan kynnyksen terapiaa, jossa sinun vahvuutesi, voimavarasi ja niiden valjastaminen käyttöön ovat työskentelymme keskiössä. Lyhytterapia sopii hyvin ahdistuksen ja masennuksen hoitoon sekä erilaisiin elämän kriisitilanteisiin.    

Yritykseni Terapia- ja perhepalvelu Sauma vastaa myös vanhemmille siihen psyykkisen tuen tarpeeseen, joita neuvolapalvelut harvemmin pystyvät tarjoamaan. Sauma kulkee rinnallasi aina lapsihaaveesta pikkuvauvavuoden päättymiseen asti, eli koko perinataalivaiheen ajan, jotta sinulla olisi turvallisempi ja levollisempi mieli tavoitella perheenlisäystä.

 Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni!