Klassinen hieronta

Onko sinulla niska jumissa? Päänsärkyjä? Vetämätön olo? Ryhti lysyssä? Stressaava ja kiireinen elämänvaihe? Raajojen puutumista? Lihaskireyksistä johtuvia liikerajoituksia?

Klassinen hieronta helpottaa ja ehkäisee vaivojasi sekä lisää hyvinvointiasi.


Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteinen länsimainen kehonhoitomuoto. Hieronta soveltuu kaikenikäisille.

Klassinen hierontakäsittely keskittyy pehmytkudoksiin, mikä on aina turvallinen ja miellyttävä hoitomuoto. Hieronnan ei kuulu sattua, ainoastaan "makea kipu" kuuluu asiaan. Hierojasi pitää huolta siitä, että hieronnan paine on sinulle miellyttävää ja sopivaa.

Miksi hieronnan ei kuulu sattua?

Pystyessäsi rentoutumaan hoidon aikana myös hermostosi ja lihaskudoksesi rentoutuvat. Rentoutunut keho ottaa hoidon paremmin vastaan ja mahdollistaa myös syvempien lihaskerrosten käsittelyn.

Joskus myös ns. "kovempi käsittely" on paikallaan, mutta hoidontarpeen arvion tekee hierojasi yhdessä sinun kanssasi.

Klassista hierontaa tekevät Fensalirilla koulutetut hierojat, jotka ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä.
Löydät meidät nimellämme
 Valviran JulkiTerhikistä.Hierontaotteet ja -metodit

Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta, joita jokainen hieroja hyödyntää sinun tarpeesi sekä oman hoitofilosofiansa mukaan.

Perusotteet ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputtelu. Tämän lisäksi hyvin usein käytetään mobilisoivia hierontatekniikoita sekä passiivisia venytyksiä.

Urheiluhieronta on klassista hierontaa, jossa otetaan huomioon mm. urheilijan laji ja harjoittelukausi.

Hieronnan hyötyjä

Suosittelemme hierontaa sinulle, jos sinulla on akuuttia tai kroonista kipua, särkyjä ja lihasjännityksiä, toistuvia päänsärkyjä, käsien ja jalkojen puutumista, lihaskireyksistä johtuvia liikerajoituksia (esimerkiksi pää ei käänny kunnolla), voimaton ja passiivinen olo tai elämäsi on hyvin stressaavaa.

Klassinen hieronta helpottaa kipujasi ja särkyjäsi, rentouttaa ja vetreyttää kehoasi, laukaisee lihasjännityksiäsi, palauttaa rasituksesta, kohottaa mielialaasi, rauhoittaa sinua sekä henkisesti että fyysisesti.

Hierontaan voit hakeutua myös ennaltaehkäistäksesi erilaisia kipuja ja vaivoja. Säännöllinen hieronnassa käynti pitää kehon ja mielen kunnossa ja ylläpitää toimintakykyä.

Esteitä hieronnalle ovat mm. akuutit tulehdukset ja ihosairaudet, keskushermostoperäinen halvaus, hemofilia eli verenvuototauti, akuutti venähdys, lihas- tai nivelrepeämä tai ruhje, luunmurtuma, syöpä*, laskimotukos* tai sydänsairaus*.

Ethän myöskään tule hierontaan humalassa tai krapulassa.

(* keskustele lääkärin kanssa ennen hieronta-ajan varaamista)


"Olen tyytyväinen hierontaan, ja hieroja Tiia oli tosi mukava ja hyvä hieroja."
Tuija
"Kiitos taas rentouttavasta ja hoitavasta hieronnasta Vendulalle!"
Tilda
"Varasin ajan some-postauksen perusteella ja olen erittäin tyytyväinen. Varasin 2 tunnin ajan ja aika käytettiin hyvin tehokkaasti ja ammattimaisesti. Varasin jo ajan seuraavaan hoitoon. Ja ihanaa, että tämä löytyy vielä omalta kylältä!"
Virpi
Lue lisää blogistamme!