Raskausajan vyöhyketerapia

Raskausajan vyöhyketerapia - Synnytyksen stimulointi vyöhyketerapialla - Postpartum-ajan vyöhyketerapia

Onko olosi tukala raskausaikana? Vaivaako sinua unettomuus? Onko ongelmasi vatsavaivat tai refluksi?
Stressaako tai huolestuttaako tuleva synnytys?
Haluaisitko, että tuleva synnytyksesi sujuisi mahdollisimman hyvin? Toivotko luonnollista synnytyksen käynnistymistä?
Kaipaatko lempeää palauttavaa hoitoa sekä rentoutumista synnytyksen jälkeen?

Raskausajan vyöhyketerapiasta saat hyvää henkistä ja fyysistä oloa ja apua synnytyksesi luonnolliseen käynnistymiseen ja synnytyksen sujuvuuteen. Vyöhyketerapia on myös oivallinen, miellyttävä hoito palauttamaan kehoa synnytyksen jälkeen.


Raskausajan vyöhyketerapia Fensalirilla

Raskausajan vyöhyketerapia on suosittu, lempeän tehokas raskausajan hyvinvointia ja tulevan synnytyksen sujuvuutta edesauttava hoitomuoto.

Raskausaikana odottajan keho muuttuu nopeassa tahdissa. Tämä voi aiheuttaa erilaisia vaivoja, jotka hankaloittavat raskaudesta ja vauvan maailmaan saapumisen odotuksesta nauttimista.  

Raskausajan vyöhyketerapia on kokonaisvaltainen hoito, jolla parannetaan unen laatua, lievitetään kehon kipuja ja kiristyksiä, parannetaan vatsan toimintaa, hillitään refluksioireita ja vähennetään turvotuksia.  

Vyöhyketerapia vaikuttaa suotuisasti myös mieleen: olet rauhallisempi ja luottavaisempi hoidon jälkeen. Stressaantunut ja levoton olo hellittää ja tulevaisuutta voi tarkastella hyvillä mielin, luottavaisena.

Stressittömämpi olo on hyväksi myös vauvan terveydelle ja koko tulevaisuudelle. Tutkimusten mukaan äidin raskausaikana kokema voimakas stressi voi aiheuttaa syntyvälle lapselle jopa mielenterveysongelmia myöhemmällä iällä. Stressi voi vaikuttaa myös lapsen elimistöön ja aineenvaihduntaan.

Vyöhyketerapia on hyvä hoito myös synnytyksen jälkeen tuoden tukea palautumiseen ja maidonnousuun. Vyöhyketerapiahetki on ihanaa omaa aikaa ja lempeää kehonhuoltoa synnyttäneelle.

Raskausajan vyöhyketerapiaa, synnytyksen stimulointihoitoa ja post partum -ajan vyöhyketerapiaa tekee Fensalirilla äitiys- ja vauvavyöhyketerapeutti Fanny Suvanto. 

Korvan heijasteita hoidetaan pienellä vyöhyketerapiapuikolla.
Jalkojen vyöhyketerapiaa raskausaikana käyttäen vyöhyketerapiapuikkoa.

Millaista on raskausajan vyöhyketerapia?

Synnytyksen stimulointi vyöhyketerapialla

Raskausajan vyöhyketerapian vaikutukset kootusti:

Fensalirin raskausajan vyöhyketerapia on koko kehon refleksologiaa, eli terapeutti painelee käsin ja/tai erilaisillahoitopuikoilla heijastepisteitä useista kohdista kehoa.

Heijastepisteitä löytyy perinteisten jalkaterien ja korvien lisäksi myös mm. sääristä, käsistä ja kasvoista.  

Hoidon aikana voit olla hoitopöydällä puoli-istuvassa asennossa, kyljelläsi tai selälläsi, mikä vain on sinulle mukavin tapa olla.

Kerro rohkeasti tuntemuksistasi, jotta hoitaja voi ohjata sinut mahdollisimman hyvään asentoon.

Raskausajan vyöhyketerapian ei kuulu olla kivuliasta. Makea kipu on maksimi.

Heijastepisteet, jotka kaipaavat hoitoa, ilmaisevatkin itsestään olemalla hieman arkoja. Raskausajan vyöhyketerapiassa kannattaakin aina kertoa, jos huomaat jonkin pisteen aristavan.Synnytyksen luonnollista käynnistymistä voidaan stimuloida vyöhyketerapialla, kun laskettu aika alkaa olla käsillä, noin viikosta 39+0 alkaen.

Stimuloivassa hoidossa keskitytään eritoten kohdun ja kohdunsuun heijasteisiin, tasapainottamaan kehoa, rauhoittamaan mieltä ja lisäämään luottamusta omaan kehoon.

Synnytyksen stimulointihoito lisää kehon luonnollista oksitosiinintuotantoa, mikä on tärkeää synnytyksen käynnistymisen kannalta.

Synnytyksen stimulointihoidosta voidaan käyttää myös nimitystä Synnytyksen käynnistelyhoito, vaikka raskausajan vyöhyketerapia ei koskaan käynnistä synnytystä.

Synnytyksen stimulointi vyöhyketerapialla poistaa esteitä luonnollisen synnytyksen käynnistymiseltä, jolloin synnytys pääsee alkamaan helpommin.


  • Helpottaa ummetusta
  • Lieventää refluksioireita
  • Rauhoittaa mieltä
  • Laukaisee lihasjännityksiä ja kipuja
  • Parantaa unenlaatua
  • Vähentää stressioireita
  • Tuo positiivisempaa ja luottavaisempaa oloa
  • Edesauttaa lähestyvän synnytyksen sujuvuutta
  • Poistaa esteitä luonnolliselta synnytyksen käynnistymiseltä
Pään alueen lempeää hoitoa vyöhyketerapialla.

Tärkeää huomioida varatessasi aikaa raskausajan, post partum -ajan vyöhyketerapiaan tai synnytyksen stimulointihoitoon:

Raskausajan vyöhyketerapiaan voit tulla 2. raskauskolmannekselta lähtien. Post partum - ajan vyöhyketerapiaan voit tulla heti, kun sinusta synnytyksesi jälkeen sopivalta tuntuu.

Synnytyksen stimulointiin voit varata ajan raskausviikoilta 39+0 lähtien. Jos synnytyksesi on määrä käynnistää lääketieteellisesti jo ennen laskettua aikaa, voidaan synnytystä tällöin stimuloida vyöhyketerapialla aikaisemmillakin viikoilla.  

Jos sinulla on ollut aikaisemmin keskenmenoja, alkuraskaudessasi on ollut keskenmenon vaara, sinulla on loppuraskaudessa etinen istukka, sinulla on paljon kipeitä ennenaikaisia supistuksia tai verenvuotoa emättimestä, keskustele lääkärisi kanssa ennen raskausajan vyöhyketerapia-ajan varaamista.


"Vyöhyketerapia oli aivan ihana ja kokonaisvaltainen hoito."
Anonyymi palaute
"Olen erittäin tyytyväinen saamaani palveluun! Oli rentouttava ja positiivinen kokemus. Suosittelen varmasti myös muille! Kiitos kovasti."
Anonyymi palaute
"Rentouttava ja lempeä hoito, kiitos!"
Elina
Tutustu Fensalirin blogiin!