Raskausajan vyöhyketerapia

ja synnytyksen stimulointi vyöhyketerapialla

Onko olosi tukala raskausaikana?
Vaivaako sinua unettomuus?
Stressaako tai huolestuttaako tuleva synnytys?
Haluaisitko, että tuleva synnytyksesi sujuisi mahdollisimman sujuvasti?
Toivotko luonnollista synnytyksen käynnistymistä?

Raskausajan vyöhyketerapiasta saat hyvää henkistä ja fyysistä oloa ja apua synnytyksesi luonnolliseen käynnistymiseen ja synnytyksen sujuvuuteen.


Mitä on raskausajan vyöhyketerapia

Raskausajan vyöhyketerapia on suosittu, lempeän tehokas raskausajan hyvinvointia ja tulevan synnytyksen sujuvuutta edesauttava hoitomuoto.

Raskausaikana odottajan keho muuttuu nopeassa tahdissa. Tämä voi aiheuttaa erilaisia vaivoja, jotka hankaloittavat raskaudesta ja vauvan maailmaan saapumisen odotuksesta nauttimista.

Raskausajan vyöhyketerapia on kokonaisvaltainen hoito, jolla parannetaan unen laatua, lievitetään kehon kipuja ja kiristyksiä, lievennetään stressiä ja levottomuutta, parannetaan vatsan toimintaa, hillitään refluksioireita ja vähennetään turvotuksia.

Vyöhyketerapia vaikuttaa suotuisasti myös mieleen: olet rauhallisempi ja luottavaisempi hoidon jälkeen. Stressitön mieli ja keho ovat hyväksi myös vauvan terveydelle ja koko tulevaisuudelle.

Vyöhyketerapia on hyvä hoito myös synnytyksen jälkeen tuoden tukea palautumiseen ja maidonnousuun. Vyöhyketerapiahetki on ihanaa omaa aikaa ja lempeää kehonhuoltoa synnyttäneelle.

Raskausajan vyöhyketerapiaa ja synnytyksen stimulointia tekevät Fensalirilla
vyöhyketerapeutti ja doula Sirpa sekä opiskelijahintaisina hoitoina (toukokuun 2023 loppuun saakka)
äitiys- ja vauvavyöhyketerapeuttiopiskelija Fanny. 

Millaista vyöhyketerapia on

Fensalirin vyöhyketerapia on koko kehon refleksologiaa, eli terapeutti painelee käsin tai hoitopuikoilla heijastepisteitä useista kohdista kehoa.

Heijastepisteitä löytyy perinteisten jalkaterien ja korvien lisäksi myös mm. sääristä, käsistä ja kasvoista.

Hoidon aikana voit olla hoitopöydällä puoli-istuvassa asennossa, kyljelläsi tai selälläsi, mikä vain on sinulle mukavin tapa olla. Kerro rohkeasti tuntemuksistasi, jotta hoitaja voi ohjata sinut mahdollisimman hyvään asentoon.

Vyöhyketerapian ei kuulu olla kivuliasta. Makea kipu on maksimi. Heijastepisteet, jotka kaipaavat hoitoa, ilmaisevatkin itsestään olemalla hieman arkoja.

Synnytyksen stimulointi

Synnytyksen luonnollista käynnistymistä voidaan stimuloida vyöhyketerapialla, kun laskettu aika alkaa olla käsillä, noin viikosta 39+0 alkaen.

Stimuloivassa hoidossa keskitytään eritoten kohdun ja kohdunsuun heijasteisiin, tasapainottamaan kehoa, rauhoittamaan mieltä, lisäämään luottamusta omaan kehoon sekä pyritään lisäämään luonnollista oksitosiinin tuotantoa.

Raskausajan vyöhyketerapiaan voit tulla 2. raskauskolmannekselta lähtien. Synnytyksen stimulointiin voit varata ajan raskausviikoilta 39+0 lähtien. Jos synnytyksesi on määrä käynnistää lääkkeellisesti jo ennen laskettua aikaa, voidaan synnytystä tällöin stimuloida myös vyöhyketerapialla aikaisemmin.

Jos sinulla on ollut aikaisemmin keskenmenoja, alkuraskaudessasi on ollut keskenmenon vaara, sinulla on loppuraskaudessa etinen istukka, sinulla on paljon kipeitä ennenaikaisia supistuksia tai verenvuotoa emättimestä, keskustele lääkärisi kanssa ennen ajan varaamista.

"Synnytystä stimuloiva vyöhyketerapeuttinen hoito oli kokonaisvaltainen ja rentouttava kokemus. Vauva syntyi seuraavana päivänä."
Eeva
"Kävin Sirpan synnytystä stimuloivassa hoidossa. Ihana, rentouttava kokemus ja selkeästi myös tehokas. Vauva syntyi reilun 10 tunnin kuluttua hoidosta. Suosittelen!"
Stina
"Pääsin rentoutumaan kunnolla ja uskon, että hoidosta oli apua synnytyksen käynnistymiseen lasketun ajan tienoilla ja nopeaan synnytykseen, vaikka olin ensisynnyttäjä. Suosittelen vyöhyketerapiaa!"
Ella
Tutustu blogiimme!