Klassinen hieronta vai urheiluhieronta

Mitä eroa on klassisella hieronnalla ja urheiluhieronnalla? Oikeastaan ero on hyvin pieni.

Klassinen hieronta on manuaalinen eli käsin tehtävä kehon pehmytkudoksia muokkaava ja huoltava terapiamuoto. Hieronnassa käytetään viittä perusotetta: sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus. 

Näiden perusotteiden lisäksi voidaan käyttää, peruskoulutuksen painotuspisteistä ja hierojan valitsemista jatkokoulutuksista riippuen, mobilisoivia otteita, fasciaa vapauttavia otteita sekä MET-eli lihasenergiatekniikoita (MET=Muscle energy technique).

Klassinen hieronta auttaa mm.

  • Lihasten kipuihin
  • Kehon kiristyksiin
  • Stressin aiheuttamiin oireisiin
  • Kehon virheasentoihin
  • Rasituksesta palautumiseen

...ja miten urheiluhieronta eroaa klassisesta hieronnasta?

Hierontateknisesti ei mitenkään. Urheiluhieroja on opiskellut syvällisemmin eri urheilulajien ja urheilijoiden harjoitteluun liittyvistä kehonhuollon tarpeista. Urheiluhieroja on erikoistunut hieromaan siis MYÖS urheilijoita.

Urheiluhieronta on siis urheilijoiden tarpeisiin erikoistunutta klassista hierontaa.

Urheiluhieronnassa painopiste on pääosin urheilijan suorittavissa lihaksissa, ja hierontapaine sekä käytettävät tekniikat vaihtelevat sen mukaan, mikä harjoituskausi on menossa.

Urheiluhieronnalla pyritään edesauttamaan mahdollisimman vammatonta harjoittelukautta sekä edesauttamaan maksimisuoritusta kilpailukaudella.

Urheiluhieroja tekee yleensä urheilijan kanssa pitkäkestoista yhteistyötä, jolloin hieroja on myös mukana harjoituskauden suunnittelussa. Yhteistyötä tehdään usein myös urheilijaa valmentavan osapuolen kanssa.

Urheiluhieronta ei tarkoita automaattisesti "kovaa käsittelyä", vaan hieronnan paine riippuu aina siitä, millainen tarve hierottavalla on, ja mitä hieronnalla halutaan saada aikaan. 

Urheiluhieroja ei ole suojattu nimike, joten tarkista aina varatessasi urheiluhierontaa, että hierojasi on myös koulutettu hieroja. Koulutetut hierojat ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä, ja löydät heidät Valviran JulkiTerhikistä eli sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekistereiden julkisesta tietopalvelusta.

Fensalirilla urheiluhierontaa tekevät koulutetut hierojat Tiia ja Vendula. Klassiseen hierontaan voit varata ajan kenelle tahansa koulutetulle hierojalle.

Categories: : hieronta, klassinen hieronta, urheiluhieronta