Urheiluhieronta

Urheilija ja aktiiviliikkuja! Kaipaatko asiantuntevaa lihashuoltoa ja tukea palautumiselle?

Urheiluhieroja osaa hoitaa sinua lajisi ja harjoituskautesi mukaan mahdollistaen sinulle parhaan mahdollisen suorituksen, palautumisen ja harjoittelun tehokkuuden.


Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassista hierontaa, jonka tekee eri urheilulajeihin, niiden ominaispiirteisiin ja harjoituskausiin erikoistunut koulutettu hieroja.

Urheiluhieronnalla ehkäistään lihaskireyksistä ja liikerajoituksista johtuvia vammautumisia, ylläpidetään urheilijan suorituskykyä ja palautetaan tehokkaasti kehoa rasituksesta.

Hieroja ottaa hoidossa huomioon urheilijan harjoitusvaiheen, lajivaatimukset, harjoituskauden ja -ohjelman.

Urheiluhieronnassa käytetään monipuolisesti ja tarpeen mukaan klassisen hieronnan ja fasciakäsittelyn otteita ja tekniikoita.

Urheiluhieronta ei ole tekniikkana automaattisesti "kovempaa käsittelyä", vaan hieronnan paine määräytyy aina asiakkaan ja hänen tarpeidensa ja mieltymystensä mukaan. Myös urheilijan harjoituskauden vaihe määrittää käsittelyn pehmeyttä tai kovuutta.

Urheiluhierontaa tekevät Fensalirilla urheilijoihin erikoistuneet koulutetut hierojat Tiia ja Vendula, jotka ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä.
Löydät heidät nimellään
Valviran JulkiTerhikistä.

Hierontaotteet ja -metodit

Urheiluhieronnassa käytetään klassisen hieronnan perusotteita kuten sivelyä, hankausta, pusertelua, täristystä ja taputtelua.

Urheiluhieronnassa korostuvat lisäksi mobilisoivat tekniikat, venytykset ja fasciakäsittely.

Fasciakäsittelyssä voidaan hyödyntää manuaalisen käsittelyn lisäksi mm. fasciarautaa, kuivakuppausta ja imukuppeja.

Myös kinesioteippaus on yksi urheiluhieronnan keino. Kinesioteippauksen tavoitteena on tukea kehon liikkuvuutta, tukea lihastoimintaa sekä vaikuttaa nivelen liikelaajuuteen ja liikkeen laatuun.

Kinesioteippaus voi aktivoida heikkoa lihasta ja vähentää yliaktiivisen lihaksen aktivaatiota. Tämä tuo balanssia kehon toimintaan.

 Teippauksella voidaan myös hoitaa erilaisia pieniä vaivoja kuten venähdyksiä, kramppeja ja turvotuksia.

Fensalirilla urheiluhieroja Tiia tekee myös kuivaneulausta eli Dry Needling -hoitoa pienellä lisämaksulla.

Esteitä hieronnalle ovat mm. akuutit tulehdukset ja ihosairaudet, keskushermostoperäinen halvaus, hemofilia eli verenvuototauti, akuutti venähdys, lihas- tai nivelrepeämä tai ruhje, luunmurtuma, syöpä*, laskimotukos* tai sydänsairaus*.

Ethän myöskään tule hierontaan humalassa tai krapulassa.

(* keskustele lääkärin kanssa ennen hieronta-ajan varaamista)


Löydät urheiluhieronnan ajanvarauksesta nimikkeellä Hieronta. Halutessasi urheiluhieronnan, varaa aika urheiluhierojalle.

Urheiluhierontaa on tarjolla monessa eri pituudessa 30-120 minuuttia.

Ajanvarauksen lisätiedot-kohdassa voit halutessasi tarkentaa hoidontarvettasi.

"Oli tosi hyvä käsittely. Tiia on kehittynyt hyväksi hierojaksi, joka hahmottaa kokonaisuuksia ja osaa palvella asiakasta."
Olli
"Iso kiitos. Teette loistavaa työtä!  Vendulalle isot suosittelut, hän on mahtava."
Anonyymi palaute
"Kokonaisuus oikein hyvä. Huomioitiin tarpeet ja toiveet myös hieronnan aikana."
Niklas
Tutustu blogiimme!