Kraniosakraaliterapia

Onko kehosi tai mielesi kokenut trauman, joka haittaa oloasi ja elämääsi?
Onko leikkaushoito aiheuttanut sinulle pitkittynyttä kipua ja kehon jännittyneisyyttä? 
Kärsitkö migreenistä tai huimauksesta? 
Onko sinulla stressiä ja univaikeuksia, jotka saavat kehosi ja mielesi voimaan huonosti?
Tuntuuko perinteinen hieronta sinusta epämiellyttävältä, mutta kehosi kaipaisi huoltoa?

Kraniosakraaliterapia on tehokas ja tasapainottava hoito, joka tuo apua ongelmiisi lempeästi, mutta nopeasti.


Mitä on kraniosakraaliterapia

Kraniosakraaliterapia on kevyt ja luonnollinen manuaaliterapian muoto. Hoidon avulla pyritään parantamaan keskushermoston toimintaa sekä edesauttamaan ja aktivoimaan kehon omaa palautumiskykyä.

Kraniosakraaliterapia eli CST (CranioSacral Therapy) on Suomessa vielä suhteellisen tuntematon, mutta maailmalla hyvinkin tunnettu hoitomuoto.

Kraniosakraaliterapia (englanniksi Craniosacral Therapy) perustuu kranio (kallo) ja sakraali (ristiluu) -järjestelmän ja sen välillä kiertävän aivo-selkäydinnesteen rytmisen pulssin havainnointiin sekä tässä pulssissa tuntuvien häiriötilojen korjaamiseen kevyellä, hellävaraisella ja miellyttävällä manuaalisella käsittelyllä.

Kraniosakraaliterapiassa on paljon samoja elementtejä kuin biodynaamisessa kraniaaliosteopatiassa. Kraniaaliosteopatian onkin kehittänyt  osteopaattinen lääkäri William G. Sutherland (1873-1954), ja kraniosakraaliterapian on standardoinut omaksi hoidokseen 1970-luvulla  lääkäri, kirurgi ja osteopaatti John E. Upledger (1932-2012).Hoito-otteet ja metodit

Kraniosakraaliterapiassa makaat mukavasti hoitoalustalla. Hoito tehdään vaatteiden päältä, joten sinun ei tarvitse riisuutua lainkaan.

Terapeutti tunnustelee nestekierron pulssia ja korjaa käsillään siinä tuntuvia häiriöitä rauhallisesti, sinua ja kehoasi kuunnellen. Hoito tuntuu kevyeltä, pehmeän miellyttävältä ja erittäin rentouttavalta.

Kraniosakraaliterapia ei ole hierontaa vaan hoitavaa kosketusta, joka vaikuttaa suoraan hermostoon ja kehon nesteiden kiertoon.

Kraniosakraaliterapian hyötyjä

Kraniosakraaliterapia tehoaa erityisen hyvin stressin hoitoon. Pitkäaikainen ja kova stressi pitää kehoamme jatkuvasti jännitystilassa, mikä lisää kivun ja kiristyksen tunnetta kehossa sekä vaikuttaa negatiivisesti unen laatuun. Kiristykset, kivut ja liian vähäiset yöunet lisäävät stressiä entisestään. Tämän kierteen kraniohoito katkaisee ja aktivoi kehoa palautumaan ja rauhoittumaan.

Keho voi olla stressaantunut myös jonkun kehollisen trauman, kuten kolari, liukastuminen ja kaatuminen, hevosen selästä putoaminen tai leikkaushoito, vuoksi. Kraniohoito korjaa häiriössä olevat alueet ja keho löytää jälleen kivuttomuuden ja balanssin.

Olet oikeutettu kivuttomaan ja stressittömään elämään!

Esteitä kraniosakraaliterapialle ovat

akuutissa vaiheessa oleva aivotärähdys
akuutit aivotapahtumat
kohonnut kallonsisäinen paine
valtimonpullistuma aivoissa (aneurysma)
aivo-selkäydinnesteen vuoto
akuutti kallonmurtuma
ydinjatketyrä

Ethän tule vastaanotolle humalassa tai krapulassa.

"Kraniosakraalihoidossa aika ja paikka hävisivät, olo oli niin rentoutunut. Jumit jäi hoitopöydälle. Kiitos!"
Eija
"Hoidot ovat tuoneet helpotusta selkä- sekä niska- ja hartiavaivoihin. Kesällä minulta murtui jalka, ja tästä seurasi lukuisia lisävaivoja joutuessani kuormittamaan jalkaa poikkeuksellisesti. Koko jalka oli jumissa, kuntouttaminen oli vaikeaa. Kraniosakraalihoitojen avulla jalkaan tuli liikkuvuutta, kivut vähenivät ja jalan kuntouttaminen eteni nopeammin."
Heidi
"Yhden kraniohoidon jälkeen raskauksieni vuoksi vinoon asettunut lantioni suoristui! Oli tasapainoisempi olo. Myös stressioireeni hellittivät pitkäksi aikaa. Kiitos Nealle!"
Salla
Tutustu Fensalirin blogiin.